Mijn diensten

Waarmee kan ik u helpen?


Voor alle algemene gynaecologische problemen kan u bij mij terecht.


De verloskunde is een hoeksteen van mijn praktijk. Van bevruchting tot bevalling wordt u zorgvuldig begeleid. Er is bijzondere aandacht voor prenatale diagnostiek evenals voor periodieke echografische opvolging van de foetus/baby.


Voor een behandeling van de menopauze bent u bij mij aan het juiste adres. Met grote aandacht wordt geluisterd naar de (peri-)menopauzale patiënte. Zowel psychologische, sexuele en fysieke klachten worden besproken, waarna een gepast behandelingsschema wordt uitgewerkt.


Bij voorkeur worden niet hormonale behandelingen zoals fytotherapie, voedingsadvies en bekkenbodemkinesitherapie voorgesteld. Behandelingen met medicatie moeten zo beperkt en gericht mogelijk plaatsvinden. Daarom startte ik medio 2015 als pioneer en eerste gynaecoloog in België met de MonaLisa Touch® laserbehandeling. Een uitgebreide en succesvolle ervaring werd inmiddels opgebouwd.


De modernste ontwikkeling in de medicamenteuze behandeling van de menopauze wordt op de voet gevolgd.


Ook voor vulvodynie (pijn thv de vulva en/of clitoris), vaginodynie (pijn in de vagina), bekkenbodemdysfunctie, urineverlies, vaginisme (pijn en/of angst bij penetratie en of spasmen van de vagina) kan u bij mij terecht.Dr. Erik Merchiers

0486 22 33 11

Webdesign Solveo